vineri, 14 martie 2014

Cea mai mare problema a poporului român: incapacitatea de a cauta, vedea si constientiza adevarul dur, realitatea inconjuratoare grava

Una dintre cele mai mari probleme a poporului român este incapacitatea oamenilor de a căuta, vedea, conştientiza şi accepta adevărul dur, realitatea înconjurătoare, aşa cum este ea. De ce este important să cunoşti adevărul din jurul tău? Pentru că doar plecând de la o premisă reală – realitatea înconjurătoare, aşa cum este ea, îţi poţi îmbunătăţi viaţa. Dacă pleci de la o minciună, de la un fals, sau de la un adevăr doar parţial…şansele ca viaţa ta să se îmbunătăţească pe termen scurt, mediu şi lung sunt mici. Ce şanse ai să construieşti ceva durabil / sustenabil pe o fundaţie greşită / falsă / mincinoasă? Dacă vrei să construieşti o viaţă normală, trebuie să construieşti mai întâi o fundaţie rezistentă. Acea fundaţie este reprezentată de cel mai important lucru de la care trebuie plecat Constitutia  – INFORMAŢIA CORECTĂ, ADEVĂRUL REAL, REALITATEA DURĂ şi GRAVĂ din jurul nostru. Detalii în continuare:
Spuneam că cea mai mare problemă a romanilor este incapacitatea de a căuta şi conştientiza adevărul, realitatea înconjurătoare, aşa cum este ea.  Această incapacitate a oamenilor este reliefată perfect de imaginea următoare şi de zicala “Ignorance is bliss” (ignoranţa este o binecuvântare) : “Un adevăr care deranjează” SAU “O minciună reconfortantă”
A refuza să cunoşti adevărul înseamnă laşitate şi autodistrugere” (Philip C. McGraw)   
Oamenii nu pot şi/sau nu vor să cunoască adevărul din jurul lor pentru că adevărul le-ar crea un disconfort psihic. Pentru că adevărul din jurul nostru este din păcate DUR şi GRAV. Pe scurt, cunoaşterea adevărului, realităţii, ar însemna să realizăm că:
1. Suntem nişte sclavi muncitori care muncim fără să gândim şi fără să cârtim zi de zi pentru a-i îmbogăţii pe unii care fură bani din bugetul public (adică bani munciţi de noi)2. Prin banii munciţi de noi zi de zi – banii publici furaţi de mafia politică – îi ţinem în vârful ierarhiei puterii nationale si mondiale pe nişte băieţi foarte puternici şi foarte bogaţi care conduc lumea din umbră şi care au planuri diabolice cu această tara .
3. Printre planurile diabolice ale celor care conduc lumea din umbră se numără:
a. micşorarea populaţiei umane (a numărului de oameni) prin vaccinuri, sărăcie, boli etc;
b. eliminarea (omorârea) indirectă a pensionarilor consideraţi găuri în buget prin pensii de rahat, lipsă de medicamente, medicamente toxice, sărăcie, mâncare insuficientă şi de proastă calitate etc
c. distrugerea mentală a omului prin vaccinuri, fluor, televizor etc.
d. controlul total al omenirii prin tehnologie modernă – telefon, smart phone, tablete, internet, reţele socializare, wireless, satelit, CIPuri etc;
4. Căpuşarea lumii de către cei mai puternici şi bogaţi oameni din lume este atât de puternică încât este aproape imposibil ca puterea să revină în mâinile popoarelor prost educate care nu înţeleg nimic din ce se întâmplă în jurul lor – dar nici nu caută să înţeleagă…
5. Toate aceste lucruri grave care se întâmplă în jurul nostru şi multe multe altele, au loc în timp ce fraţi români de-ai noştri sau fraţi OAMENI de-ai noştri de pe alte meleaguri ale acestei Planete MOR DE FOAME LA PROPRIU. Vă dau doar două exemple de la noi din ţară, nu de prin Africa sau ţări şi mai sărace şi distruse decât a noastră: în groapa de gunoi de la Cluj (Pata Rât) şi în groapa de gunoi de la Baia Mare există oameni, bărbaţi, femei şi copii, care locuiesc acolo de ani de zile şi se hrănesc zi de zi cu gunoi ca să nu moară de foame .
Iar aceasta este doar o frântură din adevărul dur pe care nu vrem să-l conştientizăm. Cunoaşterea acestor lucruri aduce individului uman un stres psihic – pentru că nimănui nu îi convine această situaţie şi pentru că individul s-ar simţi cumva dator moral, faţă de el şi faţă de omenire în general, SĂ FACĂ CEVA PENTRU A REMEDIA SITUAŢIA. Faptul că realizează că este aproape imposibil să schimbi situaţia uşor, fără să “lupţi” şi pentru că n-are chef de luptă (că e comod), şi pentru că îşi concluzionează greşit în cap că această situaţie dură nu mai poate fi schimbată sau pentru că gândeşte chestii de genul “ce pot face eu?” sau “nu putem schimba noi lucrurile…”, individul nostru ajunge SĂ IGNORE SITUAŢIA, SĂ IGNORE REALITATEA DURĂ, SĂ IGNORE ADEVĂRUL….ca să nu se simtă prost că nu îl poate îndrepta, că nu a găsit o soluţie prin care să îl îndrepte, sau că nu îi pasă.
Cei mai mulţi oameni preferă să se facă CĂ NU VĂD ce se întâmplă în jurul lor tocmai pentru a nu se stresa psihic în vreun fel. Devin astfel ignoranţi şi egoişti. Devin NEoameni.
Însă faptul că refuză să caute, să vadă şi să conştientizeze realitatea din jur aşa cum este ea – dură şi gravă, nu înseamnă că acea realitate nu îi va buşi şi pe ei direct în cap. Acea realitate dură îi afectează zi de zi. Ne afectează pe toţi. Chiar şi pe cei bogaţi şi foarte bogaţi, care sunt prea distruşi mental ca să-şi dea seama .
Astfel, cam cea mai mare problemă a omenirii si a romanasilor in genere este preferinţa celor mai mulţi indivizi de a accepta o stare de ignoranţă faţă de realitatea reală şi preferinţa de a accepta minciuni / iluzii – cu care se hrănesc zilnic, în loc să caute, să afle, să accepte şi să conştientizeze adevărul.
Repun mai jos imaginea… uitaţi-vă şi gândiţi-vă bine la ea… este exact situaţia în care ne aflăm noi românii, şi oamenii în general, legat de realitatea, adevărul din jurul nostru…:
“Un adevăr care deranjează” SAU “O minciună reconfortantă”

CE ŞANSE AI SĂ SALVEZI O ŢARĂ CA ROMÂNIA CU ASTFEL DE OAMENI NEINTERESAŢI LEGAT DE ADEVĂR, DE REALITATE, DE PROPRIA LOR VIAŢĂ?

CE PUTEM FACE CU ŞI PENTRU ACEŞTI OAMENI DEZINTERESAŢI / DISTRUŞI MENTAL / “MORŢI” ?
Această stare de fapt în care se află cei mai mulţi oameni  în prezent – în ignoranţă faţă de realitatea reală din jur – este cauzată de câteva lucruri principale:
1. Natura biologică a omului – primitivă, egoistă (ca orice animal în junglă); lene, comoditate, eficienţă biologică (obţinerea de cât mai multe avantaje cu un consum de energie/resurse cât mai mic); supravieţuire – menţinerea unui echilibru psihic prin ignorarea lucrurilor rele din jur – disonanţă cognitivă etc.
Tot aici aş include şi  Sclavia confortului, comoditatea fiind de asemenea una dintre cele mai mari probleme ale omenirii: ” Încîntat de sine însuşi şi de lumea sa aseptică, omul postmodern rămîne sclavul unei mentalităţi a confortului. Căutarea cu orice preţ a “vieţii confortabile” s-a transformat într-un ideal personal şi colectiv de necontestat; confortul este noua religie, promovată de tehnologism, globalism şi consumismul de masă. Lipsit de confort, de mistica şi imaginarul social pe care acesta le presupune, omul postmodern ar fi cuprins de o teribilă panică; faţă în faţă cu realitatea şi cu propria sa conştiinţă, s-ar simţi gol şi neputincios. Sursă de satisfacţii imediate, confortul îi risipeşte însă temerile, îl apără de confruntări dezagreabile. Îl transformă într-un sclav fericit.” 
Alte cauze:
2. Planurile ascunse ale celor care conduc lumea din umbră, şi care exact asta vor şi asta încearcă şi reuşesc să instaureze – o populaţie perfect ignorantă, docilă, “ascultătoare”, care să nu înţeleagă nimic din ce se întâmplă în jurul ei, care să muncească şi să tacă, care să fie o masă de manevră, care să fie uşor de prostit şi manipulat, care să fie neinformată şi/sau prost informată, care să fie pur şi simplu distrusă mental, o populaţie alcătuită din sclavi muncitori umili – asta suntem noi în prezent pentru cei care conduc lumea;
3. Lipsa educaţiei reale despre lumea în care trăim, despre normalitate, moralitate şi dreptate  distrugerea educaţiei face parte din planurile NOM (Noua Ordine Mondială)
4. Complexitatea lumii – din cauză că lumea a ajuns atât de complexă şi complicată, oamenii nu înţeleg ce se întâmplă în jurul lor, de ce le merge prost, cine sunt vinovaţii etc – de asemenea confuzia şi neînţelegerea lucrurilor sunt de bază în NOM;
5. Sărăcia şi grija zilei de mâine - când eşti sărac şi cauţi să mai supravieţuieşti încă o zi pe acest Pământ…nu mai ai timp sau chef să te mai intereseze şi de alte chestii… şi de alţi oameni… – sărăcia şi vulnerabilitatea financiară este un alt mod prin care cei care conduc lumea controlează “oile”;
6. Perpetuarea la conducerea ţării, la nivel central şi la nivel local a unor  nemernici mafioţi corupţi – instrumente în mâna celor care conduc lumea din umbră, care să menţină această situaţie dezastruoasă pe termen lung;
Deci de fapt…cea mai mare problemă a României şi a omenirii este  faptul că lumea este condusă din umbră, de nişte personaje cu interese diferite şi opuse faţă de interesul general al popoarelor  - bunăstarea fiecărui cetăţean. Din cauza intereselor acestor ne-oameni putred de bogaţi şi puternici apar absolut toate problemele pe care le vedem în jurul nostru, de la războaie, la exploatarea (furtul) resurselor naturale fără jenă şi fără grijă pentru mediul înconjurător, la boli profitabile pentru companiile farmaceutice patronate tot de ei, la sărăcie şi menţinerea oamenilor ca sclavi muncitori vulnerabili, la lipsa educaţiei reale care să-ţi permită înţelegerea lumii înconjurătoare, la supravegherea şi controlul omenirii prin tehnologie etc etc etc.
Oricine va vrea, din interior sau din afară, să schimbe cumva “sistemul” pentru a crea o situaţie mai bună pentru populaţie, va trebui să ţină cont cel puţin de cauzele enumerate mai sus, pe care le reiau aici: interesele celor care conduc lumea din umbră, marionetele politice ale celor care conduc lumea din umbră (“falşii conducători”, “politicieni de suprafaţă / de faţadă” cărora li se permite să se înfrupte din ciolan), natura biologică a omului (firea umană egoistă, comodă, leneşă), proasta educaţie a populaţiei, complexitatea lumii – e greu de înţeles cum funcţionează lucrurile, e greu de înţeles care sunt vinovaţii, sărăcia şi vulnerabilitatea oamenilor, greutatea (aproape imposibilitatea) ocupării unei funcţii publice de conducere de către oameni de bună credinţă, din afara “sistemului”…
Români, TREZIŢI-VĂ!
Români, UNIŢI-VĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu